Er zijn vele mogelijkheden om een goede afzuiging voor uw keuken te realiseren. Niet alleen een goede afzuiging is noodzakelijk, maar het oog wil ook wat. Zo kan een afzuiging netjes weggewerkt worden achter een wandkast, maar kan ook juist door zijn fraaie vormgeving en/of uitstraling prominent aanwezig zijn en als als blikvanger worden gebruikt, ook wordt veelal afzuiging vanuit de inductiekookplaat of vanuit het plafond gekozen, aan u de keus.

Wandafzuigkappen, vlakscherm afzuigkappen, (plafond)inbouwunits, eilandafzuigkappen, geintegreerde afzuigkappen en onderbouw afzuigkappen.

De keuze voor de juiste afzuiging is afhankelijk van de opstelling van uw keuken en uw specifieke situatie.

Laagbouwwoningen

Bij laagbouwwoningen wordt over het algemeen gebruik gemaakt van rechtstreekse afzuiging naar buiten, zodat een afzuiging met motor(en) het hoogste rendement geeft. In sommige situaties is de woning voorzien van een woonhuisventilator (mechanische afzuiging). Wilt u de afzuiging aansluiten op de mechanische afzuiging dan is het aan te raden een afzuigkap aan te schaffen zonder motor. Wordt een afzuigkap met motor aangesloten op een woonhuisventilator dan zullen er luchtjes worden uitgeblazen in de vertrekken (badkamer en toilet) waarvoor de woonhuisventilator ook wordt gebruikt. Houdt u er rekening mee dat er bij een afzuiging met motor afzuigcapaciteit verloren gaat bij elke bocht die in de aansluiting voorkomt, voor het meeste rendement is het aan te raden “indien mogelijk” direct rechtstandig door de buitenmuur af te zuigen.

Hoogbouwwoningen (appartementen)

Bij hoogbouwwoningen wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een woonhuisventilator (mechanische afzuiging). In deze situatie heeft u twee mogelijkheden voor u afzuiging. U kunt kiezen om een motorloze afzuiging aan te sluiten op de woonhuisventilator, de woonhuisventilator bepaalt dan de capaciteit van de afzuiging. U kunt eventueel ook kiezen voor een afzuiging met motor(s) in combinatie met koolstoffilters. Deze koolstoffilters zorgen ervoor dat de luchtjes door het filter worden opgevangen en schone lucht terug in de ruimte wordt uitgeblazen, wilt u geen filters meer vervangen dan kunt u ook kiezen voor Plasma filters i.p.v. koolstoffilters.

Wij leveren afzuiging van alle prominente fabrikanten en tonen u graag in onze showroom de mogelijkheden.