Gaskookplaten zijn er in vele maten, uitvoeringen en prijsklassen.

Koken op een gaskookplaat betekent werken met open vuur. De kookplaat sluit je direct aan op de gasleiding. De gastoevoer en daarmee de warmtetoevoer zijn zeer goed te regelen. Het systeem reageert direct en je kunt aan de grootte van de vlam zien wat je doet.

Voordelen

-snel en goed te doseren;
-goedkoop in aanschaf;
-zuinig in gebruik;
-reageert snel: snel warm en koud.

Nadelen

-vaak lastig schoon te maken;
-gevaar door open vuur;
-verbruikt zuurstof dus ventilatie is noodzakelijk.

Koken op gas is altijd nog de meest voorkomende wijze van koken. De meeste mensen zijn dan ook al van vroeger af aan bekent met het koken op gas en terughoudend om te kiezen voor een andere manier van koken. Onze ervaring leert dat veel klanten die gewent zijn op gas te koken het een hele grote stap vinden om over te gaan op electrisch koken.

U kunt echter met een gerust hart kiezen voor het koken op inductie, de wijze van koken ten opzichte van gas is namelijk nagenoeg hetzelfde waardoor de overstap naar inductie voor u prima uit zal pakken en u niet weer opnieuw hoeft te leren om te koken. Wanneer u zou overgaan op het koken met een andere manier van electrisch koken nl. “keramisch koken” dan kan dit wel een tijdje gaan duren totdat u dit onder de knie gaat krijgen, deze overstap is namelijk wel erg groot te noemen en valt dan soms erg tegen.

Het grote verschil tussen het koken op een inductiekookplaat of gaskookplaat in vergelijking met een keramische kookplaat is eigenlijk het terugzetten in temperatuur. Bij inductie (u zet de inductie een paar stapjes lager en de temperatuur wordt direct aangepast) bij gas (u draait het gas iets terug en de temperatuur wordt direct aangepast) bij keramisch koken (u zal moeten inschatten “dit krijgt u door ervaring ” wanneer u de temperatuur terugzet, het duurt namelijk een tijdje totdat de temperatuur van de kookplaat worst aangepast aan uw vraag.

Maten gaskookplaten: 60 cm, 70cm, 75 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm en 120 cm

Uitvoeringen: RVS, glas, zwart en wit

Potman jr. levert inbouw gaskookplaten van alle vooraanstaande fabrikanten.

Kom langs in onze showroom en infomeer naar de mogelijkheden en de scherpe prijzen die wij hanteren.

Terug naar kookplaten