GRANIETEN KEUKENBLAD

Met een granieten keukenblad haalt u de natuur in huis. Graniet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gewonnen in een grote variatie aan soorten. Daarom heeft elke plaat graniet zijn eigen uiterlijk en is geen granieten keukenblad qua structuur en kleur gelijk. Graniet is zeer hard en daardoor in hoge mate kras- en stootvast. Granieten keukenbladen krijgen door het polijsten een zeer gesloten oppervlak. Een granieten keukenblad moet regelmatig behandeld worden met een speciale polish om het oppervlak gesloten en mooi glanzend te houden. Schoonmaken is simpel: neem uw granieten keukenblad dagelijks af met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen. Agressieve stoffen moeten onmiddellijk worden weggespoeld zodra ze op het blad terecht komen. Graniet is verkrijgbaar in vele kleuren en met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met een waterkering.
Natuursteen is een van de grootste rijkdommen van de natuur. Het ontstaat door de stolling van magma; een hete massa diep in het binnenste van de aarde, waar hoge temperaturen heersen. Gestuwd door natuurlijke krachten zoekt dit magma zich een weg naar boven. Dan koelt het geleidelijk af en stolt het tot een gesteente dat is opgebouwd uit fijne en grovere mineralen. Dit mengsel van mineralen, waarvan de harde kwarts, veldspaat en glimmer de belangrijkste zijn. Het is al miljoenen jaren oud. Aan het aardoppervlak, vaak blootgelegd door erosie, kan het door de mens worden gedolven. Een steensoort zo vol natuurlijke kwaliteiten, dat het in zijn pure vorm wordt gebruikt voor de granieten keukenbladen. Geen bestanddeel wordt eruit gehaald, en geen middel wordt eraan toegevoegd.

ROBUUST LUXE UITSTRALING
Elk granieten keukenblad van Potman jr. is uniek en geeft uw keuken daarom een uitstraling zoals geen enkel ander keukenblad dat heeft. Natuursteen is een luxe materiaalsoort, die de kroon op uw keuken vormt.

KRASBESTENDIG
De harde, sterke mineralen van graniet, geven uw granieten keukenblad een krasbestendigheid die het koken comfortabel maakt. Enkel voor snijden van vlees, groente, vruchten en dergelijke wordt u geadviseerd een snijplank te gebruiken.

UITGEBREIDE KEUZE
Potman jr. biedt een uitgebreide keuze als het gaat om kleuren, structuren en oppervlaktebewerkingen.

UNIEK
Graniet is een van de grootste rijkdommen van de natuur. Ontstaan door de stolling van magma, gestuwd door natuurlijke krachten. Geen enkel deel is hetzelfde van kleur en structuur. Dat maakt graniet zo bijzonder.

ZUURBESTENDIG
Met uitzondering van hardsteen is natuursteen bijzonder zuurbestendig. Zuren die gebruikt worden in de keuken, zoals limonade, citroenzuur of sinaasappelsap kunnen probleemloos worden gebruikt.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK
Aangezien het oppervlak van graniet licht poreus is, is het niet geheel vlekbestendig. Uw keukenblad van Potman jr. is reeds geimpregneerd, wanneer het in uw keuken geplaatst wordt. In de eerste weken na plaatsing, herhaalt u dit enkele malen. Daarna volstaat een jaarlijkse behandeling. Voor het dagelijks onderhoud, is warm water voldoende.

HYGIENISCH
Graniet is uiterst hygienisch en wordt daarom veelvuldig toegepast in keukens, badkamers, vitrines of als balie en serveerblad in restaurants. In combinatie met de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van het materiaal wordt graniet toegepast in elke omgeving waar hygiene een belangrijke rol speelt.

HITTEBESTENDIG
Graniet is uitermate hittebestendig. Desondanks is een thermoschock niet uitgesloten wanneer er pannen en schalen op gezet worden, die rechtstreeks van het vuur of uit de oven komen. Het gebruik van onderzetters wordt daarom altijd aangeraden.

TOEPASSINGEN
Door zijn unieke eigenschappen is graniet niet alleen bij uitstek het materiaal voor een bijna onverwoestbaar keukenblad, maar ook bijzonder geschikt voor achterwanden, vensterbanken en natuurlijk uw vloer. Ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer komen de schitterende kleuren volledig tot hun recht. Door de levendige patronen van het steen creeert u een even speelse als luxe sfeer in elke ruimte.

Terug naar aanrechtblad vervangen