Inbouwapparatuur is eigenlijk een must voor de keuken van vandaag de dag.

Vaatwassers

U kunt natuurlijk een witgoed ” niet inbouwvaatwasser” als object tussen kastjes in plaatsen, maar dit brengt nadelen met zich mee. Een witgoed vaatwasser staat namelijk op zichzelf waardoor deze nooit naadloos aan zal sluiten met de kasten naast de vaatwasser, daarbij is een witgoed vaatwasser een stukje dieper als een inbouwvaatwasser waardoor de vaatwasser ten opzichte van de onderkanten altijd een stukje uit zal steken. Door deze nadelen is het bij de aanschaf van een nieuwe keuken eigenlijk vanzelfsprekend om tegelijk ook een inbouwvaatwasser in het ontwerp van de keuken mee te nemen, zodat de keuken in een strakke lijn doorloopt. Heeft u de ruimte dan is het inbouwen van de vaatwasser op hoogte aan te raden, dit scheelt veel bukken waardoor het in- en uitpakken veel plezieriger wordt.

image

Ovens

Met ovens is het een ander verhaal. Bij het ontwerp van de ene keuken is het juist fraaier om een oven tussen onderkasten in te plaatsen om zo een minder strak uitgelijnde keuken te creeeren terwijl bij een strakke keuken het juist veel mooier is als de oven in de keukenkasten wordt verwerkt, zodat er een strakke belijning en samenspel van alle elementen ontstaat. Dus eigenlijk is de beslissing die u hierover neemt meer een kwestie van smaak dan dit veel voor- en/of nadelen heeft.

APPARATEN IN LIJN VERTICAAL

Kookplaten

Een kookplaat wordt nog altijd het meest gedeeltelijk opbouw in het aanrechtblad verwerkt. Bij granieten, composieten of keramiek keukenbladen kunt u er er echter ook voor kiezen om speciaal daarvoor bestemde kookplaten vlak in het aanrechtblad te laten bouwen. Prachtig natuurlijk, maar nog steeds wel een wat dure optie. Deze kookplaten zijn een stuk duurder en het maken van de precieze uitsparing(en) zullen als meerprijs moeten worden berekend. Het eindresultaat is dan ook fantastisch. Qua onderhoud ook zeker een aanrader!

Inductiekookplaat vlakinbouw

Gaspitten inbouw

Voor meer informatie helpen wij u graag verder in onze showroom.